Lovska zveza
Slovenije

ZVEZA LOVSKIH DRUŽIN IDRIJA

Lep pozdravOdjava
Pojdi na vsebino
Spodnja Idrija 04.02.2023
LKD Idrija

Tudi letos je LKD Idrija prevzel pobudo za teden lova na plenilce. V soboto 4.2. je bil  zaključek s pozdravom lovini  
pri lovski koči na lazcec v Šebreljah, LD Jelenk.Lovsko kinološki pozdrav!
Igor Jež

Več slik klikni na povezavo "več"


Idrija 20.08.2022
Tekovanje v kuhanju divjačinske bakalce

Tudi letos se je odvijalo tekmovanje v kuhanju divjačinske bakalce v sklopu Praznika Idrijskih žlikrofov. Tokrat je tekmovalo sedem ekip in to, LD Most na Soči, LD Idrija, LD Krekovše, LD Javornik, LD Otavnik, LD Porezen in ZLD Idrija.

 

Prvo mesto je zasedla LD Krekovše


Drugo mesto LD Porezen


Tretje mesto LD Idrija


Predsednik komisije za kulturo in priznanja pri ZLD Idrija Marjan Brus:

Zahvaljujem  se vam za udeležbo na tekmovanju v soboto. Moram vam povedati kaj je  povedal sodnik Podmenik Branko. Pohvalil JE vse  bakalce  in da je bil rezultat tesen ter da bi si vsako upal postreči v svoji  restavraciji.

Čestitke vsem udeležencem !
Več slik si lahko ogledate na tej povezavi:   


Idrija 20.05.2022
Razstava trofej

OZUL zahodno visoko kraškega lovsko upravljavskega obločja vas vabi na razstavo trofej uplenjene divjadi v letu 2020 in 2021, ki izpolnjujejo kriterije za medalje po CIC točkah.Spodnja Idrija 26.02.2022
Volilni občni zbor Zveze lovskih družin Idrija

V Ilesovi stavbi v Spodnji Idriji se je v Soboto 26.2.2022 odvijal volilni občni zbor Zveze.
Na tem občnem zboru se je izglasovala rezrešnica dosedanjim funcionarjem in predsedniku. Posebna zahvala se je dala dosedanjemu predsedniku Jožefu Rupniku za njegovo zelo uspešno in vzorno vodenje Zveze lovskih družin Idrija, saj je v njegovem mandatu Zveza pridobila in obnovila nove prostore kateri omogočajo Zvezi nadaljno delo. Na volitvah pa se je izvolilo nove funcionarje in predsednika.Izvoljeni so bili: za predsednika zveze Radoš Burnik, za upravni odbor Drago Klavžar, Tine Vidmar, Vinko Mazej, Jože Kovač, Franc Habe, Ivan Janko Hladnik, Miran Velikonja, za nadzorni odbor Valentin Lampe, Milan Rupnik, Borut Bubnič, za častno razsodišče pa Srečko Fortuna, Jurko Petrič, Benjamin Kavčič, Ciril Čuk in Simon Rudolf.
Na tem VOZ so bila podeljena tudi priznanja za lovske zasluge in to eno priznanje Lovske Zveze Slovenije za lovske zasluge ter štiri priznanja Zveze lovskih družin za lovske zasluge.Prinanja so dobili: LZS za lovske zasluge Damijan Gantar ter ZLD Idrija za lovske zasluge Radoš Burnik, Darko Likar, Peter Erjavec in Jurij Lampe.


Spodnja Idrija 18.02.2022
Pričel se je tečaj za lovski izpit

Pri Zvezi lovskih družin Idrija tudi letos poteka tečaj za lovski izpit, tokrat v novih prenovljenih sodobnih prostorih na sedežu Zveze Slovenska cesta 13, Spodnja Idrija.
Ljublljana 04.01.2022
Aviarna influenca v Sloveniji

V Sloveniji je trenutno potrjenih 12 primerov aviarne influence,  in sicer pri labodih in galebu ter en primer pri domači perutnini. Na  Upravi RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR)  pričakujejo, da se bo število primerov ptičje gripe pri prostoživečih  pticah še povečalo. Za več informacij klikni na sliko.


Ljublljana 07.01.2022
Začenja se lovska krvodajalska akcija

Začenja se tretja vseslovenska lovska krvodajalska akcija v  organizaciji Lovske zveze Slovenije, Rdečega križa Slovenije in Lovskega  dobrodelnega združenja Diana. Potekala bo od 13. januarja pa vse do 14.  marca.


Za več informacij klikni na sliko.
Idrija 15.12.2021

Zadnja razširjena 21. seja UO ZLD Idrija

V prostorih gostilne pri Zagodu se je odvijala zadnja seja v letu 2021 Upravnega Odbora ZLD Idrija katera je potekala v razsirjeni sestavi saj so ob članov upravnega odbora bile povabljene tudi starešine lovskih družin članice Zveze Lovskih Družin Idrija.
Spodnja Idrija 25.11.2021
Bliža se Volilni občni zbor Zveze lovskih Družin Idrija

Na podlagi 4. člena Pravilnika za kandidiranje in volitve organov in predsednika Zveze lovskih družin Idrija je upravni odbor ZLD Idrija izdal sklep o razpisu volitev.

POMEMBNO

Za predsednika ZLD Idrija se lahko prijavi vsak član lovske družine sam, katera je članica Zveze lovskih družin Idrija ali pa ga predlaga družina. Obvezno pa je potrebno pri prijavi podati podatke o dosedanjih funkcijah, ki jih je opravljal in vizijo delovanja Zveze lovskih družin v bodoče. Podatki so obvezni ali lovec sam kandidira za predsednika ali pa ga predlaga družina.

Kandidacijska lista za UO ZLD Idrija mora vsebovati najmanj dva kandidata članice, ki kandidata predlaga


Kandidatura za vse organe ZLD Idrija je veljavna le ob pisnem soglasju kandidata


OBČNI ZBOR ZLD IDRIJA BO 26.02.2022                                             
Sklep:

Spodnja Idrija 10.11.2021
PRAKTIČNO USPOSABLJANJE LOVSKIH PRIPRAVNIKOV V LD "DELOVNI POSVET"Anketa končanaARHIV REVIJE LOVEC OD LETA 1910 do 2020

Z klikom na sliko dospoite do arhiva revije lovec na straneh Lovske zveze Slovenije
Idrija

Lovsko kinološke prireditve v organizaciji LKD Idrija za
leto 2021
v soboto, 24.04.2021:
Telesna ocena psov lovskih pasem, skupin FCI III., IV., VI., VIII.,        skupina (terierji, jazbečarji, goniči in krvosledci, prinašalci). Zbor ob 8.00 uri pred Okrepčevalnico pri Zagodu, Gregorčičeva 69, 5280 Idrija

v soboto, 08.05.2021:
Uporabnostna preizkušnja v delu po umetnem krvnem sledu za vse pasme lovskih psov (UP-KS). Zbor ob 8.00 pri lovski koči LD Idrija na Vojskem, 5280 Idrija

v soboto, 25.09.2021:
Preizkus naravnih zasnov (PNZ) za goniče in brak-jazbečarje. Zbor ob 8.00 pri lovski koči LD Jelenk, Idrijske Krnice, 5281 Spodnja Idrija

Datumi Ostalih aktivnosti za vse člane LKD Idrija, bodo objavljeni naknadno.

Prijavo lahko oddate v elektronski obliki preko povezave:

>> shorturl.at/eGPT6 <<

Prijave za vse prireditve oddati najkasneje teden dni pred prireditvijo!
Podatke navedene v elektronski prijavi lahko pošljete tudi na elektronski naslov: lkdidrija@gmail.com ali na naslov: LKD Idrija, Slovenska cesta 13, 5281 Spodnja Idrija

Predsednik LKD Idrija
           Igor Jež


Ljubljana 25.01.2021
Lovska Zveza Slovenije Obvestilo APK!

Obveščamo vas, da je v Sloveniji razglašena visoka stopnja ogroženosti zaradi afriške prašičje kuge
Generalni direktor Uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je v Uradnem listu št. 10/2021 izdal sklep o določitvi visoke stopnje ogroženosti zaradi afriške prašičje kuge pri divjih prašičih, ki je začel veljati 23. januarja.
Akcijski načrt upravljavcev lovišč v zvezi z zakonom o nujnih ukrepih zaradi APK pri divjih prašičih.                Za ogled klikni na njega.
sdfsaf


dsfsfs<adfsf
Nazaj na vsebino