Lovska zveza
Slovenije

ZVEZA LOVSKIH DRUŽIN IDRIJA

Lep pozdravOdjava
Pojdi na vsebino
Kultura in priznanja
Idrija 21.08.2021
10. Jubilejno tekmovanje v kuhanju divjačinske bakalce v sklopu praznika Idrijskega žlikrofa

Na 10. jubilejnem tekmovanju so sedolevale naslednje ekipe lovskih družin:
Zveza lovskih družin Idrija - 1 ekipa
Lovska družina Jelenk Spodnja Idrija - 2 ekipi
Lovska družina Krekovše - 2 ekipi
Lovska družina Porezen Cerkno - 2 ekipi
Lovska družina Most na Soči - 1 ekipa
Na tokratnem tekmovanju je prvo mesto dosegla ekipa iz Lovske družine Krekovše v sestavi Barbara Prelovec in Gregor Kodela

Čestitamo vsem lovskim ekipam katere so sodelovale na tekmovanju.

 
Več slik na tej povezavi:  

Spodnja Idrija 02.12.2017
Proslava ob 50. letnici delovanja Zveze Lovskih Družin Idrija in 25 let delovanja Idrijskih Rogistov

V soboto 02.12.20017 smo praznovali 50 let delovanja ZLD Idrija in 25 let Idrijskih rogistov. Častni gost je bil mag. Lado Bradač predsednik Lovske Zveze Slovenije.
Ob tem obeležju smo podelili zaslužnim funkcionarjem tudi priznanja in plakete.
Priznanje so dobili: Klavžar Drago lovska družina Otavnik, Pregelj Borut lovska družina Dole nad Idrijo, Peljhan Danijel lovska družina Jelenk
Plaketo so dobili: Mihael Ferjančič lovska družina Krekovše, Bojan Breitenberger lovska družina Dole nad Idrijo, Marjan Brus lovska družina Krekovše in Burnik Radoš lovska družina Jelenk.


Več slik si lahko ogledate na tej povezavi:

Idrija 26.08.2017
6. lovsko tekmovanje v pripravi divjačinske bakalce

V sklopu Praznika idrijskih žlikrofov se Zveza lovskih družin Idrija pridružuje kot soorganizator k soustvarjanju dogodkov na omenjeni dan. V ta namen prirejamo že 6. lovsko tekmovanje v pripravi divjačinske bakalce, ki je potekala 26.08.2017 na Ahac placu v Idriji.
Bakalca je naša tradicionalna domača jed ( koštunovo meso ), ki je najbolj poznana kot jed, ki se ponudi k idrijskim žlikrofom. Lovci želimo dati svoj doprinos in smo naredili svojo izpeljanko iz divjačinskega (muflonovega) mesa.
Ideja o organizaciji tekmovanja v kuhanju lovskih specialitet oz. divjačinske bakalce je stara kar nekaj let in prav je, da se lovci pokažemo širši množici tudi v malo drugačni luči. Letos je že šesti praznik idrijskih žlikrofov in smo bili mnenja, da je to pravi trenutek,da pokažemo svoje spretnosti ter poskušamo predstaviti  tudi nekaj lovske kulture našim občanom.

Na tokratnem tekmovanju je prvo mesto dobila Lovska družina Jelenk iz Spodnje idrije. Čestitamo zmagovalcu in vsem ekipam, ki so na tekmovanju sodelovale.  

       
Več slik si lahko ogledate na tej povezavi :


Nazaj na vsebino