Lovska zveza
Slovenije

ZVEZA LOVSKIH DRUŽIN IDRIJA

Lep pozdravOdjava
Pojdi na vsebino
Izobraževanje

30.1.2019
ZADEVA: OBVESTILO O PRIČETKU TEČAJA ZA LOVSKI  IZPIT
 
Obveščamo vas, da bomo glede na podatke o številu pripravnikov, ki bodo obiskovali tečaj v Idriji, le tega organizirali in sicer se bo tečaj pričel v petek 15.2.2019 ob 16.00 uri in bo v prostorih Zavoda za gozdove Slovenije na Trgu Sv. Ahacija v Idriji.
Pred pričetkom tečaja, morajo pripravniki opraviti vse predpisane obveznosti, ki potekajo v sklopu praktičnega usposabljanja, vključno z uspešno opravljenim izpitom iz praktičnega usposabljanja, ki ga morajo opraviti pred komisijo, ki jo določi upravljalec lovišča. Vse opravljene obveznosti morajo biti razvidne in potrjene v dnevniku lovskega pripravnika, ki ga prinesejo pripravniki seboj na uvodno uro tečaja.


10.01.2019
ZADEVA: TEČAJ ZA LOVSKE  IZPITE – POSREDOVANJE PODATKOV

ZLD Idrija se je tudi v letu 2019 prijavila na razpis LZS za izvedbo tečaja za lovske izpite. Po številu pripravnikov, ki so se v letu 2018 udeležili usposabljanja za varno ravnanje z lovskim orožjem, bi bila izvedba tečaja vsekakor možna v kolikor so  pripravniki uspešno opravili svoje obveznosti v zvezi z praktičnim delom usposabljanja v LD.
Ker moramo v drugi polovici januarja pričeti z aktivnostmi za izvedbo tečaja, vas prosimo, da do 15.1.201 na ZLD Idrija sporočite koliko pripravnikov bo izpolnjevalo pogoje za opravljanje teoretičnega dela lovskega izpita v letu 2019.


29.08.2018
ZADEVA: USPOSABLJANJE ZA VARNO RAVNANJE Z OROŽJEM – OBVESTILO

ZLD Idrija bo tudi letos organizirala usposabljanja za varno ravnanje z orožjem za pripravnike. Usposabljanje bo potekalo tri dni in sicer dva dneva teorija in en dan praktične vaje  iz streljanja. V sklopu usposabljanja za varno ravnanje z orožjem se izvede tudi usposabljanje iz  lovskega orožja, optike in  balistike ter iz forenzike-nesreče z strelnim orožjem.


22.08.2018
ZADEVA: OSNOVNI TEČAJ IGRANJA NA LOVSKI ROG – OBVESTILO O PRIČETKU TEČAJA

Obveščamo vas, da je pričetek tečaja igranja na lovski rog prestavljen za en teden in sicer se tečaj prične v soboto 1.9.2018 ob 9.00 uri. Pričetek tečaja je prestavljen, ker v soboto 25.8.2018 v sklopu dneva idrijskih žlikrofov poteka kuhanje lovske bakalce.
Zbor vseh tečajnikov je v soboto 1.9.2018 ob 9.00 uri pred staro Osnovno šolo v Idriji.
V LISJAK-u bo  odprt razpis usposabljanja, kamor LD prijavite svoje kandidate. Ker po predhodnem zbiranju število kandidatov ni bila dosežena določena kvota, lahko prijavite tudi člane, ki jih predhodno niste prijavili.


Nazaj na vsebino